В Кишиневі – протести опозиції з вимогою дострокових виборів

Фото
Субота, 16 січня 2016, 13:17

16 січня в столиці Молдови Кишиневі проходять протести опозиції з вимогою дострокових виборів і проти призначення кандидатом в прем’єри Павла Філіпа.

Про це повідомляє видання Newsmaker.

Окремі мітинги проводять проросійські сили Молдови – "Наша партія" Ренато Усатого і соціалісти Ігоря Додона, а також про європейської громадянської платформи і однойменної партії "Гідність і правда".

При цьому, як зазначається, прихильники лівих прийшли на мітинг з партійною символікою, учасники протестів, організовані "Гідністю і правдою" - тримають прапори Молдови та ЄС.

 
 

Повідомляється також про конфлікт між соціалістами і представниками громадянської платформи "Гідність і правда", коли перші намагалися пройти колоною через площу, де зібралися другі і направитися до парламенту. Лідер "Гідності і правди" Андрій Нестасе заявив, що соціалістів пропустять, але без прапорів. В результаті прибічники Додона змінили маршрут ходи.

"Цілі у нас (з соціалістами – ред..) одні - демонтаж олігархічного режиму. А з геополітикою потім розберемося", - сказав Нестасе зі сцени.

Нагадаємо, напередодні президент Молдови Ніколає Тімофті підписав указ про призначення міністра інформтехнологій Павла Філіпа кандидатом в прем'єр-міністри.

Перед цим глава адміністрації президента Молдови Іон Педурару, призначений Тімофті кандидатом у прем'єри в четвер ввечері, зняв свою кандидатуру.

Нагадаємо, раніше Тімофті відхилив кандидатуру олігарха Володимира Плахотнюка на пост прем'єр-міністра країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.