Росія не заплатила внесок за членство в Раді Європи

Понеділок, 18 січня 2016, 11:55

Російська делегація не переводила гроші за членство в Раді Європи.

Про це заявив глава комітету з міжнародних справ Держдуми РФ Олексій Пушков, повідомляє Інтерфакс.

"Я вам можу сказати, що платіж не переведений", - сказав Пушков.

Він додав, що детальніше про ситуацію у зв'язку з участю або неучастю делегації російських парламентаріїв у зимовій сесії ПАРЄ повідомить спікер Держдуми Сергій Наришкін в понеділок після засідання Ради Думи.

Слід зазначити, що фінансові платежі Росії складають близько 8% бюджету Ради Європи.

Заступник голови комітету з економічної політики Ради федерації РФ Сергій Калашников в коментарі "Комерсанту" також підтвердив, що платежу в Раду Європи не було і дав зрозуміти, що РФ не має намрі платити, пок не повернеться в ПАРЄ.

"Це означає те, що якщо ми в 2015 році не були в Раді Європи, а заплатили гроші, то виникає питання, за що ми платили гроші. Тому поки не ухвалене політичне рішення про наше повернення в ПАРЄ, напевно, платити не треба. Але якщо б ми прийняли рішення все-таки брати участь, то треба заплатити і використовувати цей майданчик для відкритого діалогу зі світом", - сказав він.

Як повідомлялося, російська делегація просто не з’явиться на засідання для того, щоб у ПАРЄ не змогли продовжити санкції проти неї.

Річ у тім, що санкції ПАРЄ юридично накладаються як обмеження на роботу національної (в даному разі – російської) делегації. А якщо делегації немає, то санкції накласти неможливо.

Пізніше спікер Держуми РФ Сергій Наришкін повідомив, що Росія заплатить Раді Європи лише третину внеску і лише в лютому.

Детальніше читайте у статті "Хід неявкою": Росія вперше уникне продовження санкцій в ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.