Туск: Польща не має ворогів в ЄС

Понеділок, 18 січня 2016, 13:06

У Польщі і ЄС спільні інтереси, і Польща не має ворогів в Євросоюзі.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск на спільній прес-конференції в Брюсселі з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

"Інтереси Польщі і ЄС співпадають. Те, що служить ЄС, служить і Польщі", наголосив Туск, нагадавши, що Польща і ЄС дотримуються спільної думки щодо "Північного потоку-2" і необхідності захисту зовнішнього кордону ЄС та збереження Шенгену.

Коментуючи ситуацію з початком процедури перевірки Єврокомісією ситуації з верховенством права в Польщі, Туск наголосив, що Польща не має ворогів у ЄС.

"Важливо уникати перебільшень, коментуючи те, що відбувається в Польщі і Європі. Для нас обох важливим завдання є утримання політиків у Польщі і ЄС від надмірної агресії і упереджень", - сказав він.

"Наразі ми є свідками упереджених розмов", - додав Туск.

У свою чергу Анджей Дуда заявив, що в Польщі "не коїться нічого надзвичайного".

"Польща, незалежно від того, хто нею керує є прихильником ЄС. Ми хочемо щоб ця спільнота існувала і надалі, але з урахуванням суверенітетів окремих держав", - сказав він.

Президент також відзначив, що хоч і не відчуває ентузіазму щодо рішення Єврокомісії, але трактує його як шанс на зняття напруженості навколо ситуації в Польщі.

Нагадаємо, 13 січня, Європейська комісія вирішила розпочати процедуру перевірки щодо Польщі у звʼязку з ухваленням закону про Конституційний суд та останніх змін у законодавстві про ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.