Німеччина може розмістити у Лівії військовий контингент – Міноборони

Понеділок, 18 січня 2016, 15:24

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн попереджає про загрозу формування "осі терору" в Африці.

Про це вона розповіла в інтервʼю виданню Bild, пише Die Welt.

"Екстремістське ополчення ІДІЛ в Лівії шукає можливості приєднання до ісламістської організації "Боко Харам" в Центральній Африці", – розповіла Ляєн.

"Якщо їм це вдасться, то в Африці сформується "вісь терору", яка зможе дестабілізувати обстановку в більшій частині Африки", – підкреслила вона.

На думку міністра, дестабілізація у Африці може призвести до нової хвилі біженців до Європи.  

"Ми не повинні дозволити цьому статися", – додала міністр.

Вона підкреслила, що стабілізація Лівії є надзвичайно важливим фактором, тому, щоб досягти стабільності у цій країні, Німеччина може направити туди свої війська.

"Німеччина не зможе уникнути відповідальності (за стабільність Лівії), тим самим зробить свій внесок", - відповіла вона на питання про можливість відправки військових Бундесверу до Лівії.

Вона також підкреслила, що нині Лівія повинна отримати повноцінний уряд, який потім, можливо, звернеться за допомогою для підтримки стабільності у країні.

Видання нагадує, нещодавно Урсула фон дер Ляєн підкреслювала, що питання про місію бундесверу до Лівії можливо розглядати лише тоді, коли уряд національної єдності країни звернеться до міжнародної спільноти за допомогою.

Як відомо, після падіння режиму Муаммара Каддафі в Лівії панує громадянський конфлікт і уряд не контролює значну частину території країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.