В Молдові відкрили справу проти лідера проросійської партії Ренато Усатого

Вівторок, 19 січня 2016, 09:01

Генеральна прокуратура Молдови після звернення президента Ніколае Тімофті відкрила кримінальну справу проти мера міста Бєльці й лідера проросійської "Нашої партії" Ренато Усатого.

Про це повідомляє видання Newsmaker.

Справу порушено за фактами погроз на адресу посадових осіб.

Як повідомляється, Ніколае Тімофті зажадав вивчити законність дій Ренато Усатого в 2015 році. Зокрема, слідчі проаналізують участь Усатого в несанкціонованих публічних заходах, які проводилися поблизу охоронюваних об'єктів держвласності.

У зверненні глави держави йдеться, що дії Усатого нібито були спрямовані на дестабілізацію роботи інституту президента, а також стали втручанням в діяльність самого Ніколае Тімофті. Президент вважає, що на його адресу звучали погрози здоров'ю і фізичної розправи.

Якщо Ренато Усатого визнають винним, йому загрожує штраф у розмірі до 1000 у.о. (20 тис. леїв), громадські роботи на строк до 180 годин або тюремне ув'язнення терміном до двох років.

Як повідомлялося, 23 жовтня Усатого доставили до прокуратури, де було прийнято рішення помістити політика під 72-годинний попередній арешт за підозрою в порушенні таємниці особистої кореспонденції.

Усатого звинувачували у незаконному прослуховуванні та оприлюднення телефонних розмов колишнього прем'єр-міністра Молдови Влада Філата з підприємцем Ілан Шором. Однак пізніше Усатого звільнили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.