Поліція Берліна спростувала інформацію ЗМІ РФ про згвалтування дівчинки мігрантами

Вівторок, 19 січня 2016, 11:07

Поліція Берліна заявляє, що повідомлення про викрадення та зґвалтування мігрантами російської дівчинки, поширені ЗМІ РФ, виявилися помилковими.

Про це йдеться в повідомленні міської поліції Берліна на сторінці в Facebook.

"В останні дні ми помітили інтерес інтернет-співтовариства до випадку із зникненням 13-річної дівчинки. Так, це правда, дівчина зникла на короткий час, але вже повернулася додому… Згідно із проведеним розслідуванням, не було ані викрадення, ані зґвалтування", - йдеться у повідомленні.

У поліції також повідомили, що не вдаватимуться в деталі того, що сталося, щоб захистити особисті дані дівчинки та її родини. Берлінська поліція також просить не розпускати чутки у соціальних мережах.

Крім того, поліція спростовує інформацію про заборонені методи допиту дівчинки. Раніше повідомлення про це з'явилися в соцмережах.

Поліцейські попросили користувачів дотримуватися тактовність і не поширювати неправдиву інформацію.

"У поліції не залишать ці повідомлення без уваги. Ті, хто стверджує, що поліцейські використовували заборонені методи, можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності", - зазначили в поліції.

У суботу, 16 січня, в сюжеті російського "Першого каналу" про тимчасове призупинення Австрією дії Шенгенської угоди через випадки насильства в Німеччині, розповіли про неповнолітню дівчинку Лізу з російськомовної родини, яку нібито викрали і зґвалтували імовірно мігранти з країн Близького Сходу.

За кілька годин після виходу сюжету "Першого каналу" про цю історію почали повідомляти інші російські ЗМІ та телеканали.

У сюжеті також демонструвалося відео із "зізнаннями" злочинця, яке нібито опублікували хакери з групи Anonymous.

Сторінка facebook.com/Anonymous.Kollektiv, про яку йде мова, дійсно називається Anonymous, на неї підписані майже 1,8 млн користувачів, але вона не має ніякого відношення до відомих хакерів.

Німецький Anonymous Kollektiv активний на полі ісламофобії та антисемітизму та публікує посилання на популістський сайт правого спрямування Compact.

Відео, яке показав "Перший канал", не має відношення ні до історії зі "зґвалтуванням" - ролик був опублікований на YouTube ще у вересні 2009 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.