Президент ПАРЄ: РФ через відмову їхати на сесію на рік закрила собі двері в асамблею

Вівторок, 19 січня 2016, 19:41

Делегація Російської Федерації не зможе брати участь у засіданнях ПАРЄ принаймні до наступних парламентських виборів в РФ, тобто, фактично, протягом майже всього 2016-го року.

Про йдеться у заяві керівника ПАРЄ Анн Брассер, оприлюдненій на сайті організації.

"Вчора я отримала лист від голів Ради Федерації і Державної Думи я кому йдеться про рішення Федеральних Зборів РФ відмовитись від заявки на підтвердження повноважень російської делегації при ПАРЄ до відкриття сесії Асамблеї 25 січня", - відзначила Брассер.

"Я шкодую про це рішення. Через нього, відповідно до статті 25 Статуту Ради Європи і відповідно до статті 6 правил процедури Парламентської Асамблеї, делегація Російської Федерації не зможе брати участь у роботі Асамблеї протягом 2016, або, принаймні, до наступних парламентських виборів у Росії", – додала вона.

Як повідомлялося, російська делегація просто не з’явиться на засідання для того, щоб у ПАРЄ не змогли продовжити санкції проти неї.

Санкції ПАРЄ юридично накладаються як обмеження на роботу національної (в даному разі – російської) делегації. А якщо делегації немає, то санкції накласти неможливо.

Варто додати, що наступні парламентські вибори в Російській Федерації призначені на 18 вересня 2016-го року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.