Премʼєр Польщі про скандальні закони: ми виправляли помилки попередників

Вівторок, 19 січня 2016, 19:57

Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло вважає, що всі законодавчі зміни, які були проведені правлячою партією "ПіС" наприкінці минулого року, були проведені згідно польського законодавства і спрямовані на те, щоб "виправити помилки попереднього уряду".

Про це вона заявила виступаючи в Європарламенті, повідомляє Польське Радіо.

Коментуючи занепокоєння ЄС щодо ухвалених Сеймом та підписаних президентом Дудою поправок до закону про Конституційний суд, політик заявила, що "з Конституційним судом у Польщі все в порядку, він працює".

Вона зазначила, що дії попередньої правлячої коаліції "Громадянської платформи" та Польської селянської партії призвели до того, що новій правлячій партії "довелося виправляти ці помилки".

Реформу ЗМІ Шидло назвала "спробою повернути ЗМІ характеру аполітичності і об'єктивності", до чого, за її словами, закликала Асоціація польських журналістів.

"Польща - це прекрасна країна, а поляки - це гордий народ. Ми хочемо бути чемпіоном ЄС. Ми надто довго чекали момент, коли зможемо радіти волі, щоб зараз витрачати ці цінності", - закінчила голова польського уряду.

Також Беата Шидло заявила, що критика Польщі є результатом дезінформації або злої волі. 

Нагадаємо, 13 січня, Європейська комісія вирішила розпочати процедуру перевірки щодо Польщі у звʼязку з ухваленням закону про Конституційний суд та останніх змін у законодавстві про ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.