Постанова про збір мита з російського імпорту набула чинності

Субота, 2 січня 2016, 10:26

Від субути почали застосовуватися підвищені мита, запроваджені Україною для товарів з Російської Федерації.

Ці захисні заходи впроваджені згідно з постановою Кабміну від 30 грудня 2015 року, набувають чинності 2 січня.

Для російських товарів замість нульової ставки, яка діяла згідно до угоди про встановлення режиму вільної торгівлі між країнами СНД, відтепер діє режим найбільшого сприяння (максимальний рівень мит, дозволений умовами членства України в СОТ для країн-членів цієї організації).

Також з 10 січня 2016 року пропонується заборонити ввезення низки російських товарів.

Нагадаємо,16 грудня президентом Росії був підписаний указ "Про припинення Російською Федерацією дії Договору про зону вільної торгівлі щодо України", а 25 грудня Рада Федерації РФ схвалила закон "Про призупинення Російською Федерацією дії Договору про зону вільної торгівлі відносно України".

Крім того, у відповідь на ембарго з боку РФ, 10 грудня набуває чинності заборона на поставки в Україну деяких товарів походженням з Росії. Під заборону потрапляють: горілка і пиво, м'ясо та м'ясні продукти (яловичина, свинина і м'ясо птиці), рибопродукти, ряд молочних продуктів (йогурти, кефір, сир), кава і чай, кондитерські вироби (шоколад, карамель, вафлі), хлібобулочні і макаронні вироби, соуси, а також їжа для кішок і собак.

З непродовольчих товарів під заборону потрапили шампуні та гелі, сигарети з фільтром, добрива, дизель-електричні локомотиви, а також обладнання для залізниць та трамвайних колій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.