Глава МЗС Польщі: Шидло – новий лідер Європи

Середа, 20 січня 2016, 10:29

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський вважає, що премʼєр-міністр його країни Беата Шидло під час вчорашніх дебатів у Європейському парламенті виступила як новий лідер Європи.

Про це він повідомив в інтервʼю польському радіо, пише Rzeczpospolita.

Коментуючи виступ глави польського уряду, глава МЗС заявив, що вчора всі "стали свідками народження нового європейського лідера".

"Беата Шидло довела, що є лідером від природи, який вміє вирішувати проблеми і відповідати на питання", - сказав він.

Ващиковський вкотре підкреслив, що звинувачення, що пред'являються до Польщі були і є необґрунтованими.

"Звинувачення, що пред'являються Польщі були і є необґрунтованими. Наразі перед нами стоять серйозні завдання, такі як, наприклад, організація саміту НАТО. Тому ця дискусія була не потрібна. Але скажу чесно, вчора в Страсбурзі народився новий європейський лідер, якого звати Беата Шидло. Ці три години показали, що з'явився новий природний лідер. Це була велика особиста перемога прем'єра, яка, як я думаю, буде корисною для всього нашого уряду", - підкреслив він.

Окрім того, глава польського МЗС висловив своє задоволення тим, що представники польської опозиції не брали участі у дискусії. Також Ващиковський критично оцінив позицію Дональда Туска.  

"Він (Туск) показав, що як і раніше тільки політиком "Громадянської платформи" (нинішня польська опозиція), а не політиком європейського формату", - додав міністр закордонних справ.

Нагадаємо, вчора, 19 січня у Європейському парламенті відбулися дебати, які були спричинені політичною ситуацією в Польщі після змін до законодавства про Конституційний суд та законодавства про ЗМІ.

Беата Шидло під час свого виступу наголосила, що всі законодавчі зміни, які були проведені правлячою партією "ПіС" наприкінці минулого року, були проведені згідно польського законодавства і спрямовані на те, щоб "виправити помилки попереднього уряду".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.