Прем'єр Нідерландів вкотре підтримав Україну у зв'язку з референдумом про Асоціацію

Середа, 20 січня 2016, 16:02

Угода про асоціацію Євросоюз-Україна в порядку денному нідерландського головування в ЄС, тому голландський уряд захищатиме Угоду напередодні консультативного референдуму.

Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте після презентації головуючої програми Нідерландів в ЄС, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми потребуємо її (Угоди). З одного боку, це угода про Зону вільної торгівлі, але, водночас, це угода, пов'язана зі стабільністю на кордонах Європейського союзу", - сказав Рютте.

Прем'єр-міністр запевнив, що поділяє думку про те, що в цьому випадку не йдеться про попередній крок у приєднанні України до Євросоюзу.

"Тобто це угода про вільну торгівлю, про стабільність на кордонах Європейського союзу, а не попередній вступ (до ЄС). Ось чому під час референдуму в Нідерландах (про ратифікацію Угоди про асоціацію ЄС-Україна) я разом з моїми колегами виступлю на захист цієї угоди з Україною", - пообіцяв Рютте.

Як повідомлялося, ввечері 18 січня з’явився відеоролик, в якому озброєні чоловіки, що представилися бійцями полку  "Азов", українською та англійською пообіцяли "знищувати нідерландців" в разі якщо не буде терміново ратифікована Угода про асоціацію.

У вівторок вночі "Азов" на офіційному сайті та на своєму youtube-каналі спростував свою причетність до відео із закликами до терору проти Нідерландів.

Нагадаємо, виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС на середу 6 квітня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.