Микольська: Україна не заборонятиме транзит товарів РФ у відповідь на російську заборону

Середа, 20 січня 2016, 16:17

Україна не заборонятиме російський транзит через свою територію, оскільки це суперечить базовим принципам міжнародного торговельного законодавства.

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України – торговий представник України Наталія Микольська, передає УНІАН.

"Ми не будемо забороняти транзит через територію України, тому що вважаємо, що транзит - це основна частина міжнародної торгівлі", - відзначила вона.

Раніше повідомлялося, що Росія запровадила нові обмеження для українського транзиту в Азію.

Сьогодні, 20 січня Микольська також повідомила, що "фактично Російська Федерація закрила свою територію для транзиту наших товарів як автомобільним, так і залізничним шляхом", пише УНІАН.

Наприкінці грудня 2015 року Кабмін у відповідь на запровадження Росією санкцій щодо України ввів заборону на ввезення деяких російських товарів.

Нагадаємо, РФ 13 серпня 2015 року прийняла рішення про включення України до списку країн, до яких застосовується торгове ембарго.

З 28 липня 2014 року Росія ввела заборону на постачання з України молочної продукції і сирів, 28 липня - консервної продукції, 31 липня - соків, 22 жовтня - підкарантинної рослинної продукції, 10 грудня 2015 р. - курятини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.