Більшість депутатів парламенту Молдови евакуювали до початку штурму будівлі - ЗМІ

Середа, 20 січня 2016, 18:43

Більшість депутатів парламенту Молдови, які знаходилися в будівлі під час затвердження прем'єр-міністра та уряду, були евакуйовані із будівлі до початку штурму протестувальниками.

Про це повідомляє молдавське видання Newsmaker.md.

Депутат соціаліст Богдан Цирдя повідомив, що депутати-соціалісти покинули будівлю парламенту через центральний вхід через півгодини після завершення засідання.

"Можливо, частина заблокована в будівлі парламенту. Частину золотих депутатів - близьких до "ляльковода" (Цирдя має на увазі олігарха Володимира Плахотнюка – ред.) кажуть, що вже евакуйовані", - сказав він.

Також повідомляється, що частина депутатів покинула парламент разом з журналістами одного з телеканалів, що входять до медіахолдингу Плахотнюка.

В той же час є інформація з джерел у правоохоронних органах, що знаходяться в будівлі парламенту, що не всі депутати були евакуйовані.

Слід зазначити, що на момент голосування за затвердження уряду у парламенті перебували 68 депутатів.

Як повідомлялося, мітинг протесту через обрання прем’єра Молдови, підконтрольного олігарху та депутату Володимиру Плахотнюку, завершився штурмом парламенту.

Нагадаємо, парламент Молдови підтримав кандидатуру Павла Філіпа на посаду прем'єр-міністра. Також було затверджено і склад уряду.

Парламент не став слухати і обговорювати програму діяльності уряду і прийняв рішення про затвердження уряду без обговорення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.