Санкції проти РФ не знімають через невиконання мінських угод – Порошенко

Четвер, 21 січня 2016, 17:33

Ситуація з безпекою в Європі тісно пов'язана з ситуацією в Україні і, зокрема, із виконання мінських угод.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю Bloomberg у Давосі.

"Ми підтверджуємо, що Україна дотримується угод. Наші партнери з ЄС та трансатлантичні партнери підтримують нас", - сказав Порошенко.

У той же час він зазначив, що в останні дні ситуація на Донбасі загострилася, загинули кілька українських військових, а РФ і проросійські бойовики не дотримуються режиму припинення вогню.

"Коли ми говоримо про деескалацію, ми говоримо про безпеку всієї Європи. Тому важливо домогтися припинення вогню", - зазначив він.

За словами Порошенка, в Давосі він провів 4-годинну зустріч з держсекретарем США Джо Байденом, на якій обговорювалося питання деескалації ситуації на Донбасі і санкцій проти РФ.

"Санкції проти РФ не знімають, тому що вона не виконує мінські угоди. На жаль, немає позитивних зрушень у цій ситуації, тому санкції тривають. Падіння курсу рубля і цін на нафту – це ціна, яку платить Росія", - сказав Порошенко.

Президент також зазначив, що непередбачувані дії Росії змушують Україну витрачати 5% ВВП на оборону.

Порошенко висловив сумнів щодо існування безпосереднього взаємозв'язку між падінням цін на нафту та можливістю РФ продовжувати агресивну політику щодо України.

"Я сумніваюся, що існує прямий зв'язок, але чим менше грошей Росія може витрачати на військові витрати, тим краще", - наголосив Порошенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.