Прикордонний контроль зменшив кількість прохачів притулку в Скандинавії

П'ятниця, 22 січня 2016, 14:15

Кількість клопотань про надання притулку в скандинавських країнах різко впала після введення прикордонного контролю.

Про це повідомляє The Local.

Данський уряд із 4 січня запровадив вибіркові перевірки на кордоні з Німеччиною. У той же день в сусідній Швеції від усіх пасажирів на потягах, автобусах і поромах із Данії почали вимагати пред'явити посвідчення особи з фотографією.

Згідно з даними імміграційної служби Данії, кількість прохачів притулку неухильно знижувалася і тепер складає близько 17 мігрантів щодня, тоді як раніше фіксували прибуття 100 мігрантів на день.

У Міністерстві у справах інтеграції Данії та данському Червоному Хресті, який опікується більшість центрів для прохачів притулку, відмовилися коментувати, чи знизився наплив мігрантів через  прикордонний контроль.

"Можуть бути коливання, особливо взимку, коли чисельність зазвичай падає. Але ми не бачили зниження перед Різдвом і дуже важко зрозуміти, чому у нас низька кількість зараз", - сказав глава департаменту притулку данського Червоного Хреста.

Норвегія отримала трохи більше 200 клопотань про надання притулку протягом перших двох тижнів 2016 року, тоді як у піковий період і листопаді минулого року таких клопотань було 2500 на тиждень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.