ЗМІ: Проти Меркель подали позов у Конституційний суд Німеччини

Субота, 23 січня 2016, 09:36

Група адвокатів подала позов проти міграційної політики нинішнього уряду ФРН у Федеральний конституційний суд в Карлсруе.

Про це пише Deutsche Welle з посиланням на видання Der Spiegel.

У заяві шести адвокатів вказується на порушення "свого виборчого права" та на порушення права брати участь у демократичному процесі прийняття рішень.

Від суду вимагають визнати рішення Ангели Меркель від 4 вересня 2015 року, що відкрило кордони біженцям таким, що суперечить Основному закону ФРН. Також неконституційним можуть оголосити те, що Меркель не дала застосувати норми Дублінської угоди, а також німецьких законів про надання притулку і права на перебування.

"Канцлер ФРН, проводячи свою політику, не має права виходити за рамки законів, які виборці продиктували їй через парламент", - заявив автор позову Клеменс Антвайлер, адвокат з Дюссельдорфа.

На його думку, Меркель можна назвати "рецидивісткою", оскільки вона не дотримувалася букви німецьких і європейських законів і раніше, приміром, під час "енергетичного повороту" (рішення про відмову від атомної енергетики. - ред.) і подолання кризи євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.