США закрили майже всі почесні консульства РФ через дії Москви

Субота, 23 січня 2016, 10:43

Сполучені Штати закрили п’ять з шести російських почесних консульств у США у відповідь на втручання РФ в амерканську дипломатичну діяльність.

Про це заявив пресс-секретар посольства США в РФ Вільям Стівенс, повідомляє "Интерфакс".

"Це дія у відповідь на російське втручання в нашу дипломатичну консульську діяльність в Росії, включаючи, але цим справа не закінчується, широкий утиск нашого персоналу", - сказав він.

За його словами, до цих дій російських властей американська сторона відносить закриття американського центру в Москві, "а також 28 американських куточків (які були частиною великого американського центру в Москві - ред) по всій Росії".

Раніше Держдепартамент вилучив акредитацію у п'яти з шести почесних консульств Росії в США в Каліфорнії, Юті, Міннесоті, Флориді і Пуерто-Ріко.

"Це жодним чином не позначається на офіційній дипломатичної діяльності Росії, включаючи її посольства, генеральні консульства і культурний центр у Вашингтоні", - підкреслив Стівенс.

У МЗС РФ висловили обурення з приводу закриття почесних консульств, заявивши, що цей крок продовжує лінію на згортання зв'язків з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.