Боснія та Герцеговина 15 лютого подасть заявку на членство в ЄС

Субота, 23 січня 2016, 13:41

Боснія та Герцеговина отримала дату подачі заявки на членство в ЄС.

Про це йдеться у листі, надісланому від імені Нідерландів, що головують у Раді ЄС, повідомляє видання Slobodna-Bosna.

"Що стосується вашого листа від 14 січня 2016 року, можуть повідомити вам, що міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс вітає клопотання Боснії і Герцеговини про членство від імені Європейського союзу і країни, що головує в Раді ЄС.

Час подачі широко обговорювався нашими країнами на найвищому рівні, і ми пропонуємо, щоби офіційна заявка була подана в понеділок 15 лютого 2016 року в Брюсселі", - йдеться у листі.

Подачу заявки буде здійснювати співпрезидент Боснії та Герцеговини Драган Чович. ЇЇ прийме глава МЗС Нідерландів Берт Кундерс. На церемонії будуть присутні високий представник ЄС з зовнішньої і без пекової політики Федеріка Могеріні і єврокоміса з політики сусідства і з переговорів про розширення Йоганес Ган.

Як повідомляє агенція Fena, Драган Чович заявив, що після 15 лютого, "історичної дати для Боснії та Герцеговини" на країну чекає важка робота.

Але водночас він висловив сподівання, що на статус країни-кандидата Боснія та Герцеговина може розраховувати на початку 2017 року.

Раніше повідомлялося, що Боснія та Герцеговина подасть заявку на членство в ЄС до кінця січня цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.