Напади на жінок за "кельнським сценарієм" у новорічну ніч сталися у 12 регіонах Німеччини

Субота, 23 січня 2016, 16:41

У новорічну ніч напади на жінок за "кельнським сценарієм" відбулися в 12 землях Німеччини.

Про це повідомило сьогодні, 23 січня Федеральне відомство з кримінальних справ, пише Deutsche Welle.

"У цю ніч у багатьох федеральних землях різної форми і різних масштабах відбулися подібні правопорушення", - повідомила представник відомства у Вісбадені. повідомило в суботу, 23 січня, що групові напади на жінок з кельнському сценарієм в новорічну ніч сталися у дванадцяти федеральних землях.

Як зазначається у звіті поліції, насамперед мова йде про крадіжки і сексуальні злочини.

Поліція також стверджує, що інформації про попередні домовленості між злочинцями в більшості випадків немає. У звіті підкреслюється, в жодному з випадків немає фактів, які вказують на організованість злочинних дій.

Більша частина заяв від потерпілих - більше тисячі - надійшла в поліцію федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, в основному - в Кельні, Дюссельдорфі і Білефельді.

Про подібні випадки в Гамбурзі відомо вже давно, там в поліцію було подано більше 200 заяв. Хвиля правопорушень меншою мірою торкнулася також федеральних земель Гессен, Баварія, Баден-Вюртемберг, Бремен.

Жертвами нападів практично у всіх випадках були жінки, а нападниками - чоловіки у віці від 17 до 30 років, "арабської", або "північноафриканській" зовнішності. Серед підозрюваних, згідно зі звітом, - 12 громадян Німеччини і 60 громадян інших країн, серед яких Алжир, Ірак, Афганістан, Сирія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.