Лех Валенса: польський уряд руйнує демократію в країні

Субота, 23 січня 2016, 18:10

Колишній президент Польщі Лех Валенса звинуватив нинішній польський уряд "Права і Справедливості" у руйнуванні засад демократії у країні.

Про це він заявив в ефірі телеканалу TVN24 .

"Ми наполегливо працювали, щоб отримати свободу. Але зараз ми ризикуємо її втратити", – сказав Валенса.

За словами Валенси, консервативна партія "Право і справедливість" (ПіС) Ярослава Качинського, яка виграла вибори в жовтні 2015 року, "руйнує свободу".

"Весь світ знає, що вони порушили Конституцію, але вони безсоромно заперечують це, дивлячись вам прямо у вічі", - наголошує Валенса.

Коментуючи виступ польського прем’єра Беати Шидло в Європарламенті 19 січня Валенса назвав його відвертою брехнею.

"Такої брехні я в житті не бачив і не чув. Раз їй вдалося, але брехня відразу розкриється", – підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 23 січня в 36 містах Польщі, а також восьми містах у всьому світі розпочалися протести проти ухваленого 15 січня  закону про стеження.

Нагадаємо, 15 січня польський парламент ухвалив прийняв поправки до низки законів, що регулюють доступ спецслужб до особистої інформації громадян.

Згідно з поправками, служби мають право проводити контроль, який передбачає: прослуховування, стеження, контроль кореспонденції (в тому числі електронної), контроль поштових пересилок, отримання даних з носіїв (у тому числі комп'ютерів і телефонів). 

Як повідомлялося, у грудні дії польської влади вже виводили на вулиці десятки тисяч поляків.

Більше про дії нової польської влади - у статті "А тепер, курва, ми" - як змінилася Польща за лічені місяці нової влади"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.