У Польщі українські депутати вчинили демарш на форумі "Європа-Україна"

Понеділок, 25 січня 2016, 11:03

В неділю депутати Верховної ради України Єгор Соболєв та Тетяна Чорновол бойкотували участь в одній з дискусійних панелей у зв'язку з участю в ній персони нон грата в Україні, депутата Європарламенту Януша Корвіна-Мікке.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заступника голови Верховної ради України Оксану Сироїд.

"Частина наших парламентарів покинула цей захід, оскільки на них були відомі провокатори, зокрема персона нон грата в Україні Корвін-Мікке", - повідомила Сироїд.

Вона також підкреслила, що могла б приєднатися до демаршу, якби неділя не було останнім днем її візиту в Польщу.

"Якщо б я не їхала сьогодні, оскільки це завершення мого візиту, то я також залишила б форум в знак протесту",- зазначила заступник голови ВРУ.

Вона зауважила, що у неї є претензії до організаторів форуму з приводу запрошення проросійських провокаторів.

"На форум запрошені провокатори: їх тут ціла низка, фактично в кожній панелі є хтось з них. Мені видається безглуздою зустріч, тому що ми всі знаємо позицію Росії, але яким чином вона може допомогти в цьому діалозі (Європа-Україна)? Якщо вона не може допомогти в цьому діалозі, то навіщо їх сюди кликати: щоб все перетворювалося на деструктив і балаган?" – відзначила Сироїд.

Як повідомлялося, 10 грудня 2015 року євродепутат від Польщі Януш Корвін-Мікке прилетів до окупованого Криму. На анексований Росією півострів він вирушив через Москву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.