В ЄС запрацює антитерористичний центр

Понеділок, 25 січня 2016, 13:33

Сьогодні уповноважений з міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос разом з голландським міністром безпеки та юстиції, Ардом ван дер Стеєром відкриє Європейський центр боротьби з тероризмом (ECTC) Європолу.

Про це в кулуарах неформальної зустрічі міністрів внутрішніх справ країн ЄС у Амстердамі повідомив директор Європолу Роб Уейнрайт, повідомляється на сайті Єврокомісії.

Як повідомляє прес-служба ЄК, покликаний суттєво посилити Європолу у боротьбі з тероризмом в якості платформи для держав-членів для активізації обміну інформацією та покращення оперативної координації.

Новий центр буде концентруватись в основному на боротьбі проти іноземних бойовиків, незаконним обігом вогнепальної зброї та фінансуванням тероризму.

"Створення Європейського центру боротьби з тероризмом є важливою стратегічним кроком для покарщення боротьби з тероризмом. Я закликаю держави-члени ЄС в довірі і підтримці Європейського центру боротьби з тероризмом, щоб допомогти йому домогтися успіху в його важливої місії", – так прокоментував створення центру єврокомісар Аврамопулос.

Раніше повідомлялося, що європейська комісія за кілька тижнів планує представити план заходів по боротьбі з фінансуванням тероризму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.