Міністерство фінансів США вважає Путіна корумпованим

Понеділок, 25 січня 2016, 21:01

Міністерство Фінансів США вважає президента РФ Володимира Путіна винним у корупції. Уряд США вже ввів санкції стосовно соратників Путіна, але вперше прямо звинуватив його в корупції.

Адам Жубін, який курирує питання санкцій Казначейства США, в інтерв’ю ВВС заявив, що російський президент є корумпованим і, що уряд США знає це вже "багато років".

"Ми бачили, як він збагачує своїх друзів, своїх близьких союзників, і маргіналізує тих, кого він не розглядає як друзів, використовуючи державні активи. Будь то енергетичне багатство Росії, будь то інші державні контракти, він дає їх тим, хто, як він вважає, буде служити йому, та виключає тих, хто не буде. Для мене це - корупція", - сказав Жубін.

Уряд США ввів санкції проти низки соратників Путіна в 2014 році і заявив, що Путін зробив таємні інвестиції в енергетичний сектор. Однак американці тоді не стали безпосередньо звинувачувати його в корупції.

Жубін не став коментувати секретну доповідь ЦРУ від 2007 року, у якій йшлося, що статок Путіна становить близько $40 млрд. Але він заявив, що російський президент володіє таємно накопиченими багатствами.

"Він показує, що його державна зарплата становить щось близько $110 тисяч на рік. Це не точний опис багатства цієї людини, і він довгий час навчався, як приховувати своє фактичне багатство", - сказав Жубін.

Кремль заперечує подібні звинувачення. "Жодне з цих питань не потребує відповіді, так як вони є чистим вимислом", - сказав прес-секретар президента РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.