Росія не буде приймати назад біженців з Норвегії - Лавров

Вівторок, 26 січня 2016, 14:26

Москва не буде приймати назад тих біженців, які проникають на територію Норвегії через кордон з РФ, вказуючи неправдиві відомості про мету свого перебування в Росії.

Про це повідомив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, передає "РИА Новости".

Як відомо, наприкінці минулого року за лічені тижні в королівство з території Росії приїхали 5,5 тисячі біженців.

Норвегія розпочала депортацію біженців до Росії, оскільки вона входить до списку безпечних країн.

Потім стало відомо, що російська сторона відмовилася приймати біженців "з міркувань безпеки" згідно з угодою між двома країнами.

"Мова йде про людей, які приїхали в Росію з цілями або працювати, або відвідувати родичів, не було зазначено, що їх мета — транзит в Норвегію. Тобто ці люди виклали неправдиві відомості про мету свого приїзду в РФ. Таких людей ми назад приймати не хочемо, вони порушили наші закони, і ми домовилися з владою Норвегії, що зараз ми візьмемо паузу і виробимо алгоритм, який дозволить вирішувати цю проблему в інтересах і РФ, і Норвегії", – відзначив Лавров.

"У нас є угода про реадмісію між РФ і Норвегією, і наша Федеральна міграційна служба з норвезькими колегами обговорюють можливість швидко скласти доповнення до цієї угоди, яке буде вирішувати в практичному плані проблеми, що виникають із-за таких недобросовісних мандрівників", – зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Норвегія призупинила депортацію біженців до РФ на прохання Москви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.