Штайнмаєр про "справу Лізи": використанню дітей у пропаганді немає виправдань

Середа, 27 січня 2016, 19:44

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив про неприпустимість використання дітей з метою політичної пропаганди.

Про це повідомляє МЗС Німеччини у Twitter.

"Не може бути виправдання використання інциденту з 13-річною дівчинкою для політичної пропаганди", - сказав Штайнмаєр.

Міністр підкреслив, що німецькі власті зроблять все, щоб якомога швидше розібратися і резонансній події і оприлюднити цю інформацію.

"Послу Росії будуть надані всі необхідні результати", - додав він.

Глава МЗС Німеччини також наголосив, що немає жодних підстав для використання інциденту "для політичної пропаганди та втручанні у й без того складну внутрішню німецьку дискусію про мігрантів та розпалюванні її".

Як відомо, 16 січня, в сюжеті російського "Першого каналу" про тимчасове призупинення Австрією дії Шенгенської угоди через випадки насильства в Німеччині, розповіли про неповнолітню дівчинку Лізу з російськомовної родини, яку нібито викрали і зґвалтували імовірно мігранти з країн Близького Сходу.

Проте згодом стало відомо, що відео, яке показав "Перший канал", не має відношення ні до історії зі "зґвалтуванням" - ролик був опублікований на YouTube ще у вересні 2009 року.

Поліція Берліна заявила, що повідомлення про викрадення та зґвалтування мігрантами російської дівчинки, поширені ЗМІ РФ, виявилися помилковими.

Однак, у Росії цю історію продовжували розкручувати, а 26 січня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров закликав Берлін "не замітати під килим історію з Лізою". Чи має Кремль докази по "справі Лізи", Лавров не уточнив.

Провідне німецьке видання Bild 26 січня опублікувало великий матеріал, у якому проаналізувало сюжет російського ТВ та дійшло висновку, що німецькі неонацисти і путінська пропаганда об'єдналися проти мігрантів в Німеччині і проти німецької правової системи.

Видання підкреслює, що представники неонацистських рухів Німеччини і російські ЗМІ спільно поширили вигадану історію про зґвалтовану мігрантами дівчинку Лізу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.