Президент Естонії втретє одружився

Неділя, 3 січня 2016, 11:10

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес і Ієва Купце повінчалися у суботу в церкві Святої Анни у Халлісте.

Як зазначає Інтерфакс-Україна, ця церква була домашньою церквою сім'ї Ільвесів ще в 18 столітті.

"З цього моменту вступив в силу їх юридично укладений шлюб. Ієва Купце взяла собі прізвище Ільвес", йдеться в офіційному повідомленні канцелярії глави держави.

Церемонію вінчання і реєстрації шлюбу, свідками якої стали члени сім'ї і найближчі друзі, провів пробст Естонської Євангелічної лютеранської церкви в Вільяндімаа Марко Тійтус, якому асистував пастор ризького приходу Святої Гертруди Крістс Калниньш.

 

Ільвес, який навесні минулого року розірвав свій другий шлюб, у листопаді заручився з Ієвою Купце, і 2 січня було призначено днем їхнього весілля.

Купце - керівник відділу координації політики кібербезпеки міністерства оборони Латвії. Вона також працювала в різних структурах закордонних справ і політики безпеки в Латвії та НАТО, займаючись питаннями безпеки, демократії та прав людини. У 2012 році вона закінчила програму удосконалення у вашингтонському університеті Джона Хопкінса і, повернувшись в Латвію, стала радником держсекретаря міністерства оборони. Вона також координувала влаштування в Ризі Центру стратегічної комунікації НАТО.

Раніше Ільвес наголосив у соцмережах, що якщо він одружується до того, як закінчиться його президентський термін, то його дружина відмовиться від компенсації, призначеної за законом дружині президента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.