У Франції покажуть пропагандистський фільм про "бійню в Одесі"

Фото
Субота, 30 січня 2016, 14:10

1 лютого на одному з найбільших приватних та популярних телеканалів Франції продемонструють фільм французького режисера  Поля Морейри "Україна, маски революції".

Як свідчать джерела ЄвроПравди, фільм відзнятий у дусі російської пропаганди та покликаний розповісти про "екстремістські націоналістичні батальйони в Україні, які стали загрозою для уряду", а також про "криваву бійню в Одесі".

У своїй стрічці автор відверто маніпулює та наводить недостовірні факти.

Зокрема у фільмі продемонстровані жорстокі сцени боїв з Майдану за участі "вуличних бійців".

Проте жодним словом не згадують причини початку революції та повалення режиму колишнього президента Віктора Януковича.

 

Глядачеві показують образ юнака, готового до бою,  який біжить, в той час як голос за кадром говорить, що "після перемоги, вони ніколи не повернулися додому. Важко озброєні і потужні, вони стали загрозою для уряду. Їх паралельні армії захопили вулиці і нав'язували свій власний порядок".

У цей момент глядач бачить чоловіків у камуфляжній формі з емблемою батальйона "Азов".

Водночас, як відомо, батальйон "Азов" був створений у травні 2014 року через декілька місяців після завершення революції.

Окрім того, Морейра явно спотворює події, що сталися 2 травня в Одесі, описуючи їз як "криваву бійню".

Слідуючи російський пропаганді, режисер стверджує, що "ультраправі вбили за повної безкарності 45 людей".

За словами активістки групи 2 травня Тетяни Герасимової, Морейра зустрічався з нею під час візиту до України, проте цікавився виключно сценами за участі "Правого сектору" та бездіяльності міліції. Водночас режисер не виявив жодного інтересу до діяльності представників "антимайдану".

У грудні 2015 року Морейра дав коментар російському агентству "РИА Новости", в якому заявив, що "хотів розібратися в одеській бійні, яка повністю замовчувалася в Європі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.