Посольство України просить французький канал не транслювати пропагандистський фільм

Неділя, 31 січня 2016, 15:05

Посольство України у Франції звернулося до французького каналу Canal+ переглянути можливість трансляції пропагандистського фільму "Україна, маски революції".

Про це дипломатичне відомство повідомило на своїй сторінці у Facebook.

"Ми були розчаровані дізнатися, що 1 лютого Canal+ , в рамках спеціального розслідування надає ефір документальному фільму "Маски революції" , який дає глядачеві помилкове уявлення про ситуацію в Україні", - йдеться в заяві.

"У зв'язку з цим ми почали переговори і звернувся з листом до голови Наглядової ради групи Canal+ Вінсента Боллоре. Ми також запропонували добірку документальних фільмів про події в Україні", - зазначає посольство.

"Версія пана Морейри (режисера фільму) про події в Україні, в тому числі незаконну анексію Криму - це солодка музика для вух прихильників теорій змови і російської пропаганди",  - наголошується в заяві.

"Спроби пояснення цих подій в якості операції, яка фінансується Сполученими Штатами є не тільки неправдивими, але й зовсім нешанобливими по відношенню до наших співгромадян, убитих в центрі Києва у відстоюванні демократичних устремлінь своєї країни", - підкреслює українське посольство.

"Це не плюралізм медіа, а обман, і ми радимо Canal+ переглянути можливість розповсюдження цього фільму", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 1 лютого на одному з найбільших приватних та популярних телеканалів Франції продемонструють фільм французького режисера  Поля Морейри "Україна, маски революції", знятий у дусі російської пропаганди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.