Британія очікує від ЄС більших поступок в питанні мігрантів - ЗМІ

Неділя, 31 січня 2016, 16:05

Британський прем'єр-міністр Девід Кемерон буде вимагати більшої влади для своєї країни з метою  приборкання імміграції з країн ЄС під час зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском у неділю.

Про це повідомив високопоставлений британський чиновник в коментарі Reuters.

Зокрема Кемерон буде наполягати на тому, що запропонована "аварійна зупинка", тобто право відміняти податкові пільги для мігрантів з інших країн ЄС, була запроваджена одразу після референдуму в Британії щодо членства в ЄС.

Окрім того, за словами чиновника, британський прем'єр вважає, що поточна пропозиція ЄС запровадити такого роду "зупинку" на 4 роки потребує істотного зміцнення і повинна застосовуватися так довго, як це необхідно, щоб вирішити основну проблему.

Кемерон також хоче, щоб "зупинка" розглядалася як тимчасова міра до створення постійного механізму.

Як відомо, вимоги Британії щодо реформи ЄС поділені на чотири блоки, кожен з яких має свою назву: економічне врядування, конкурентоздатність, суверенітет та імміграція.

Найбільш суперечливою серед вимог Британії, на яку не згодні в ЄС, є вимога обмеження міграції в рамках спільноти. Зокрема, з цією метою Кемерон запропонував надавати мігрантам з ЄС доступ до британських пільг лише через чотири роки їх праці в Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.