У 2015 році гумдопомога ЄС Україні склала 30 млн євро - єврокомісар

Понеділок, 4 січня 2016, 09:18

Брюссель одним зі своїх пріоритетних завдань вважає проведення рятувальних операцій, спрямованих на надання допомоги населенню на підконтрольних бойовикам територіях Донбасу.

Таку відповідь європейський комісар з питань гуманітарної допомоги та кризового врегулювання Христос Стиліанідіс дав на запит члена Європарламенту від Естонії Урмаса Паета, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на естонські ЗМІ.

Депутат Європарламенту, зокрема, звернув увагу на необхідність підтримки жителів Маріуполя у холодну пору року та нагадав, що інфраструктурі міста було завдано серйозних збитків внаслідок бойових дій на сході України.

"Основною метою є підтримка невідкладних рятувальних операцій у районах, які постраждали найбільше, та, передусім, на тих територіях, які не знаходяться під контролем українського уряду, а також по обидва боки від лінії зіткнення", - цитують Стиліанідіса естонські ЗМІ.

За словами Стиліанідіса, Єврокомісія від початку конфлікту в Україні надала близько 62,85 млн євро на гуманітарну допомогу і проведення оперативних відновлювальних робіт.

 "Лише в 2015 році на гумдопомогу було виділено 30 млн євро", - зазначив єврокомісар.

За його словами, близько 55% від загальної суми спрямували на підтримку населення в Донецькій та Луганській областях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.