Гройсман виступив проти відтермінування електронних декларацій

Вівторок, 5 січня 2016, 11:41

Голова Верховної ради Володимир Гройсман виступає проти відтермінування до січня 2017 року електронного декларування, необхідного для скасування віз.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Щодо ситуації з відтермінуванням введення в дію електронних декларацій. Моя особиста тверда позиція - про це не може навіть йти мови.

Відповідне формулювання в законі про державний бюджет має бути однозначно виправлено - і я готовий сам внести необхідний законопроект", - написав він.

Щодо ситуації з відтермінуванням введення в дію електронних декларацій. Моя особиста тверда позиція - про це не може нав...

Опубліковано Volodymyr Groysman 5 січня 2016 р.

При цьому Гройсман зазначив, що пункт про відтермінування електронного декларування в проекті бюджету з’явився з подачі бюджетного комітету.

"Поправка була внесена і проголосована на бюджетному комітеті", - написав спікер.

Як відомо, наприкінці грудня Київ взяв на себе зобов’язання запустити роботу Національної агенції із запобігання корупції (НАЗК) та впровадити електронні декларації держслужбовців в I кварталі 2016 року. Ґрунтуючись на цьому зобов’язанні, ЄК 18 грудня схвалила позитивний звіт для України.

Але вже за тиждень Верховна рада ухвалила бюджет, в якому відклала декларації щонайменше на 2017 рік. Про цю норму стало відомо лише в січні – в урядовому проекті бюджету її не було.

Міністр юстиції Павло Петренко раніше запевнив, що уряд не причетний до скандальних змін до державного бюджету, які зривають виконання Україною своїх зобов’язань в рамках безвізового діалогу.

Петренко наголосив, що уряд ближчим часом має намір розпочати виправлення проблеми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.