У Фінляндії підозрюють 20 осіб у контрабанді біженців через кордон з РФ

Карта
Четвер, 7 січня 2016, 10:22

Через пропускні пункти Салла і Рая-Йоосеппі на кордоні з РФ в останні місяці прибули сотні шукачів притулку, через що прикордонна служба Фінляндії подозрює, що йдеться про організовану злочинну діяльність.

Про це повідомляє видання Yle.

Так, прикордонники зафіксували збільшення кількості прибулих у пунктах Салла і Рая-Йоосеппі у листопаді.

"У нас є докази, що таке вже практикується. Є люди, які організовують ці подорожі" - зазначив глава прикордонної служби Лапландії Ханну Марккула.

Зокрема, прохачі притулку, яким візу в Росію отримати значно легше ніж в країни ЄС, спочатку прямують до Москви, а звідти продовжують свій шлях в Мурманськ. На початку осені більшість біженців з Мурманська прямувало в Норвегію, до пункту Сторског. Норвегія, однак, у листопаді вирішила посилити правила надання притулку і депортувати прохачів притулку назад в Росію.

 

У результаті збільшилася кількість прохачів притулку на контрольно-прикордонних пунктах фінської Лапландії.

У грудні Фінляндія заборонила в'їзд в країну на велосипеді, але прохачі притулку стали перетинати кордон на автомобілях. Саме через це з’явилися підозри в контрабанді людей.

Прикордонна служба Лапландії наразі підозрює 20 осіб у контрабанді людей у Фінляндію через північні прикордонні пункти. Національність підозрюваних не уточнюється.

Серед прохачів відносно мало громадян Сирії. Так, у пропускні пункти Салла і Рая-Йоосеппі останнім часом прибуло близько 700 прохачів притулку, половина з них – афганці, а чверть – це непальці, іракці і сирійці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.