ЄС інвестує 1 млрд євро в регіони вздовж свого зовнішнього кордону

Четвер, 7 січня 2016, 15:58

Єврокомісія прийняла низку программ прикордонного співробітництва на загальну суму 1 млрд євро для підтримки соціальноекономічного розвитку в регіонах, з якими межує ЄС.

Про це йдеться в повідомленні Єврокомісії.

"Прикордонне співробітництво відіграє ключову роль у запобіганні створенню нових розділових ліній. Це нове фінансування сприятиме в подальшому більш комплексного і сталого регіонального розвитку прикордонних регіонів і призведе до більш гармонійної  територіальної співпраці на зовнішніх кордонах ЄС", сказав комісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган.

Проекти прикордонного співробітництва покликані зменшити відмінності в рівні життя сусідніх з ЄС регіонах і разом вирішувати спільні проблеми.

Як приклад в Єврокомісії навели проект "Чиста ріка" вартістю 3,8 млн євро між Румунією та Україною, покликаний зберегти екологічну цінність басейну Дунаю.

Новий пакет буде фінансувати проекти в 27 країнах: Вірменія, Грузія, Республіка Молдова, Україна та Росія; Єгипет, Ізраїль, Йорданія, Ліван, Палестина, Туніс; члени ЄС (Болгарія, Кіпр, Естонія, Фінляндія, Франція, Греція, Італія, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Португалія, Румунія, Швеція), а також Норвегія і Туреччина.

Угоди про фінансування з країнами-партнерами будуть укладені до кінця цього року або на початку 2017-го року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.