Напади на жінок у Кельні: серед підозрюваних - 18 прохачів притулку

П'ятниця, 8 січня 2016, 16:29

Влада Німеччини стверджує, що вони виявили 18 шукачів притулку серед 31 підозрюваного, які пов'язані зі злочинами, вчиненими в Кельні на Новий Рік.

Про це повідомляє ВВС.

Представник німецького МВС повідомив, що що більша частина з 32 злочинів, зафіксованих федеральною поліцією, пов'язана з крадіжками або завданням тілесних ушкоджень.

Федеральною поліцією зафіксовано кілька скарг на сексуальні злочини, але винні не були виявлені.

"Із 31 підозрюваного, чиї імена відомі, 18 мають статус осіб, які шукають притулок", - сказав представник МВС Тобіас Плейт.

До числа підозрюваних входять дев'ять алжирців, вісім марокканців, четверо сирійців, п'ять іранців, двоє німців і по одному з Іраку, Сербії і США.

Державна поліція у Кельні зафіксувала 170 скарг, 117 з яких пов'язані із сексуальним насильством. Серед них були два звинувачення у зґвалтуванні.

Нагадаємо, що у ніч на 1 січня у центрі Кельна, біля головного вокзалу та поблизу Кельнського собору, групи чоловіків,  чия зовнішність, як зазначає поліція, може вказувати на їхнє "арабське чи північноафриканське" походження оточили, напали та пограбували жінок.

Інформація про напади на жінок, пограбування та безлади, подібні до тих, що сталися у ніч на 1 січня у Кельні, надходять із Швейцарії, Австрії та Фінляндії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.