Біженців-мусульман неможливо інтегрувати - прем'єр Словаччини

П'ятниця, 8 січня 2016, 17:48

Словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо заявив, що не допустить велику мусульманську громаду до своєї країни. Антиіміграційна риторика Фіцо посилюється напередодні виборів, запланованих на 5 березня.

Про це повідомляє Euractiv.

Фіцо оголосив "зміни в словацькій позиції щодо міграційної кризи в ЄС" на тлі повідомлень про напади на жінок у Кельні, у причетності до яких підозрюють мігрантів та прохачів притулку.

"Багато сказано і написано, але уряд Словаччини бачить прямий зв'язок між нинішніми міграційними потоками і терактами в Парижі та недавніми подіями в Німеччині", - сказав Фіцо.

Фіцо сказав, що він розуміє заспокійливу риторику деяких німецьких політиків, але він не розділяє точку зору, що уряди не повинні відкрито інформувати населення про ризики порушення безпеки.

Фіцо заявив, що його уряд завжди був проти плану ЄС, що "змушує держави-члени прийняти біженців з діаметрально протилежними цінностями і способом життя" та "іншим ставленням до жінок".

"Мусульманських біженців неможливо інтегрувати", - додав він.

У Словаччині живуть близько 5000 мусульман при загальному населенні у 5,5 мільйона людей.

За словами Фіцо, влада не буде робити ніяких подальших добровільних кроків, які можуть призвести "до виникнення компактної мусульманської громади в Словаччині".

Поява такої спільноти, за його словами, неминучий ефек при застосуванні схеми переселення ЄС.

За словами Фіцо, останні події в Німеччині є доказом того, що схема переселення повинна бути відкинута.

"Під тимчасову квоту було б тільки 2000 (біженців, переселених до Словаччини), але при постійному квотуванні вже треба говорити про 50 тисяч. Вони б автоматично створили компактні спільноти, з усіма ризиками, які ми бачимо в різних країнах", - сказав Фіцо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.