Польща хоче посилити військову участь у конфлікті на Близькому Сході

Середа, 10 лютого 2016, 14:13

Польща заявила про свою готовність грати більш активну роль у вирішенні близькосхідної кризи у сфері безпеки, очевидно, щоб переконати своїх союзників по НАТО натомість збільшити свою присутність у Східній Європі.

Про це повідомляє Reuters.

Через російську агресію в Україні Польща сподівається, що НАТО погодиться на саміті у Варшаві в липні розмістити більше військ на постійній основі у країнах Східної Європи.

Але джерела, знайомі з ходом переговорів кажуть, що Варшава стикається з опором, у тому числі з південних держав-членів НАТО, які применшують російську загрозу і стверджують, що безпосередню небезпеку для Європи являють собою ісламські держави та інші джихадистські угруповання.

"Ми оголосили про збільшення нашої участі, в тому числі військової, в діях на Близькому Сході", - зазначив заступник міністра оборони Томаш Щатковскі на панельній дискусії напередодні засідання міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі.

Щатковскі  у коментарі Reuters відзначив, що участь Польщі досі обмежувалися такими діями, як відправка боєприпасів до Йорданії, яка є частиною коаліцією проти ІДІЛ на чолі з США.

"Зараз ми працюємо над іншими речами. Переговори тривають, але основні рішення вже прийняті", - сказав він, додавши, що Польща оголосить точні деталі своєї участі в найближчі дні.

За попередніми даними, участь Польщі в регіоні, ймовірно, буде військовою, але не на передовій, і може включати у себе питання логістики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.