50 тисяч людей залишили cвої домівки через бої в Алеппо

Четвер, 11 лютого 2016, 09:54

Близько 50 тисяч людей залишили cвої домівки через посилення бойових дій на півночі Сирії в провінції Алеппо, де війська режиму Башара Асада за підтримки авіації РФ витісняють повстанців.

Про це йдеться у заяві Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

"Бойові дії справляють величезний тиск на мирних жителів. Температура дуже низька і, без достатнього запасу їжі, води і притулку, переміщені люди намагаються вижити в дуже важких умовах", - сказала глава МКЧХ в Сирії Маріанна Гассер.

В організації також повідомили, що вже поставили продовольство для 10 тисяч сімей та воду для 10 тисяч осіб, які перебувають в основному в північних районах провінції.

"Більше допомоги, зокрема і ліків, буде доставлено найближчими днями", - йдеться в заяві МКЧХ.

Раніше повідомлялося, що з початку наступу урядових сирійських військ в сирійській провінції Алеппо загинули щонайменше 500 людей.

Сирійські урядові війська наблизилися до одного з останніх оплотів повстанців на півночі провінції Алеппо - міста Таль-Ріфаат, яке розташоване за 20 кілометрів від турецького кордону.

Внаслідок наступу сирійських урядових військ до кордону з Туреччиною масово прибуло понад 30 тис. людей протягом останніх днів, що призвело до закриття кордону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.