Норвегія продовжила прикордонний контроль до 15 березня

П'ятниця, 12 лютого 2016, 16:30

Влада Норвегії вирішила продовжити термін дії посиленого прикордонного контролю пасажирів поромів, що прибувають з Данії, Швеції та Німеччини до 15 березня 2016 року.

Про це повідомляє видання Aftenposten.

"Контроль пасажирів поромів продовжений на 30 днів з міркувань безпеки і для підтримки громадського порядку", – заявив міністр юстиції Андерс Анундсен.

За його словами, прикордонний контроль дає хороший профілактичний ефект, обмежуючи кількість людей, які прибувають до країни і при цьому не завдає значних проблем звичайним туристам.

Анундсен також нагадав, що після запровадження прикордонного контролю дозволило значно зменшити кількість шукачів притулку, що прибувають з Данії, Швеції та Німеччини.

"Є великий тиск на зовнішні кордони Шенгенської зони, багато незареєстрованих іноземців всередині Шенгенської зони, які, можливо, побажають переїхати до інших країн. Тому Норвегія все одно повинна зберігати контроль на морському кордоні", - підкреслив міністр.

Раніше повідомлялося, що голова поліції норвезької провінції Фіннмарк, що межує з РФ, Елен Катрін Хаетта звернулася до уряду з проханням надати поліції право за потреби закривати кордон з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.