Проведення Ради Росія-НАТО поки неможливе – Столтенберг

П'ятниця, 12 лютого 2016, 19:25

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров поговорили про відновлення діалогу в Раді Росія-НАТО, яка не збиралась з 2014 року, однак мало наблизилися до узгодження дати або програми зустрічі.

Про це повідомляє Reuters.

Оскільки НАТО нарощує свою присутність у Східній Європі задля стримування Росії, альянс хотів би обговорити з Москвою про поліпшення прозорості військових навчань щоб уникнути непорозумінь.

Однак скликання Ради Росія-НАТО зіткнулося з труднощами через розбіжності між Москвою і альянсом щодо низки питань, зокрема, щодо агресії РФ в Україні і порушень повітряного простору Туреччини.

"Якби я став вдаватися в деталі, через які ми не можемо зібрати зустріч, то, думаю, це взагалі поставило під питання саму можливість її скликання", - сказав Столтенберг після зустрічі з Лавровим.

"Ми всі повинні бути готові до обговорення складних питань, питаннь, щодо яких ми не можемо дійти згоди", додав він.

Нагадаємо, як на початку грудня заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, Альянс планує більш активно використовувати Раду Росія-НАТО для підтримування зв'язків з Росією.

В міноборони РФ на початку лютого заявляли, що зустріч Ради Росія-НАТО на рівні постійних представників може відбутися найближчим часом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.