Порошенко: ненавиджу те, що на Заході є голоси за нову співпрацю з РФ

Субота, 13 лютого 2016, 12:20

Президент України Петро Порошенко закликав західних лідерів відмовитися від намірів відновлення співпраці з Росією

Про це він заявив під час Мюнхенської безпекової конференції, відповідаючи на запитання ведучого про ознаки таких намірів, повідомляє з Мюнхена кореспондент "Європейської правди".

"Я ненавиджу те, що деякі лідери прагнуть посилення діалогу з РФ попри все те, що сталося в моїй країні", - відповів Порошенко, не називаючи конкретних політиків.

Порошенко вважає, що країни Заходу повторюють помилку шестирічної давнини.

"Я нагадаю, що в 2008 році Росія окупувала частину Грузії, а вже в 2010 році було багато голосів за те, щоби відновити співпрацю з РФ. І що, це зупинило анексію Криму? Це зупинило вторгнення на Донбас?

Це зупинило Сирію (дії РФ у цій країні)? Чи, можливо, Росія почала співпрацювати щодо розслідування MH-17?" - емоційно звернувся до колег Петро Порошенко.

Український лідер, зокрема, закликав представників ЄС зберігати нині діючий санкційний режим проти РФ.

"Санкції – це не покарання. Санкції – це інструмент для того, щоби тримати Росію за  столом переговорів. Іншого інструменту немає", - підкреслив він.

Як повідомляла "Європейська правда", під час свого виступу на Мюнхенській конференції з безпеки Дмитро Медведєв оголосив, що Росія і країни Заходу увійшли в період "нової холодної війни".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.