В Голландії знімуть пропагандистський серіал проти асоціації з Україною

Субота, 13 лютого 2016, 14:28

У Голландії скоро з'явиться серіал про корупційні зв'язки Єврокомісії та українців.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав активіст української діаспори в Нідерландах Олександр Снідалов.

За його інформацією серіал планує зняти голландська телевізійно-продюсерська компанія Endemol.

Снідалов повідомляє, що сценарій для фільму написаний Леоном де Вінтером, відомим голландським колумністом, який агітує голландців проголосувати проти ратифікації Угоди про Асоціацію України та ЄС на квітневому референдумі.

В центру сюжету нового серіалу - історія про те, як корупційний Єврокомісар голландського походження намагається допомогти українському мільярдеру-олігарху досягнути прийняття України до ЄС.

"Події стрічки будуть розгортатись навколо історії голландки, яка, працюючи у міжнародній нафтовій компанії, познайомилась з українським олігархом-мільярдером, зрадила з ним чоловікові, народила від нього дитину, розлучилась з чоловіком, пішла на роботу в Єврокомісію. В процесі вона встигла провалити один з проектів компанії через те що український олігарх мав вплив на Єврокомісара, від якого залежала доля проекту. Викривши це, голландка примушує Єврокомісара піти з посади і призначити її своєю наступницею. Голландка стає Єврокомісаром з розширення ЄС", – пише Снідалов.

Він також додає, що поширювати цей серіал планується через кабельну мережу KPN і пілотні серії цілком можуть з'явитись ще до квітневого референдуму.

Як повідомлялося, Виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС на середу 6 квітня 2016 року.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.