В Австрії затримали спільників паризьких терористів - ЗМІ

Неділя, 14 лютого 2016, 09:08

В Австрії під слідством перебувають двоє ісламістів, які мали брати участь у скоєнні терактів в Парижі 13 листопада разом з іншими терористами.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Bild am Sonntag.

Затримані два місяці тому в Австрії чоловіки зізналися, що пробиралися в Грецію під виглядом біженців одночасно з іншими паризькими терористами.

Однак співробітники європейської прикордонної служби Frontex не пропустили їх через підроблені паспорти, і продовжити шлях на захід Європи їм вдалося тільки через кілька тижнів.

Пізніше німецьке Федеральне відомство з охорони конституції повідомило австрійській владі, що двоє ймовірних джихадистів знаходяться в гуртожитку для біженців в Зальцбурзі. 10 грудня 2015 року вони були затримані.

Зальцбурзька прокуратура підтвердила лише, що в попередньому ув'язненні за підозрою у членстві в терористичній організації знаходяться шість осіб. Більш детальна інформація не надається, з-за того, що слідство ще триває.

В середині грудня австрійська прокуратура повідомляла, що в центрі тимчасового розміщення біженців в Зальцбурзі були затримані дві людини, яких перевіряють на причетність до терористичних атак в Парижі. За інформацією ЗМІ, підозрювані приїхали через Грецію так званим балканським маршрутом, використавши підроблені сирійські паспорти.

В результаті серії терактів в Парижі 13 листопада 2015 року загинули 130 осіб. Відповідальність за напади взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.