Столтенберг не вірить у відновлення "ситуації холодної війни"

Неділя, 14 лютого 2016, 12:46

Генсек НАТО Єнс Столтенберг наполягає, що альянс не знаходиться у стані холодної війни з Росією.

Про це він сказав в інтерв’ю ВВС.

"Ми не знаходимося в ситуації холодної війни, але це і не партнерство. Ми намагаємося побудувати світопорядок після холодної війни, і нам треба впоратися з дуже складною безпековою реальністю, яка продовжує змінюватися", зазначив він, коментуючи виступ глави російського уряду Дмитра Медведєва про відновлення холодної війни.

За його словами, НАТО адаптується до змін у безпековій ситуації, тому збільшує присутність на сході Європи, підтримуючи водночас зусилля коаліції в боротьбі з ІДІЛ.

В той же час Столтенберг наголосив, що канали зв’язку з Росією треба тримати відкритими, для уникнення небезпечних ситуацій.

"Нам треба уникати ескалації, тому ми так зацікавленні в продовженні політичного діалогу с з Росією – щоб і без того складна ситуація не стала ще складнішою", - сказав він.

"Ми маємо відповідати на загрози з боку Росії, коли вона вирішує змінювати кордони в Європі, як це було з Україною і Кримом. Але  в той же час ми не шукаємо конфронтації, ми не хочемо нової холодної війни", - підкреслив генсек.

Нагадаємо, під час свого виступу на Мюнхенській конференції з безпеки Дмитро Медведєв заявив, що Росія і країни Заходу вжеувійшли в період "нової холодної війни".

"Залишається недружньою і закритою політична лінія НАТО щодо Росії. Можна сказати й різкіше: ми скотилися в часи нової холодної війни", - заявив прем'єр РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.