Більшість іспанців вважають неминучими нові парламентські вибори

Неділя, 14 лютого 2016, 15:56

Більшість громадян Іспанії вважають, що повторні парламентські вибори є неминучими, оскільки партії досі не змогли сформувати уряд.

Дані опитування фірми GAD3 для газети ABC наводить Reuters.

Так, 58 % з 800 опитаних іспанців вважають що сторони не зможуть дійти згоди, і будуть нові вибори. Це на 5 процентних пунктів більше, ніж місяць тому.

Наразі голова Соціалістичної партії Іспанії Педро Санчез веде переговори для формування уряду, однак поки не досяг значного прогресу.

Раніше чинний прем’єр і голова Народної партії, яка здобула найбільше голосів на виборах у грудні, Маріано Рахой відмовився від формування уряду, оскільки не мав достатньої підтримки. Тому право формування уряду відійшло до Соціалістичної партії.

Слід зазначити, у разі позачергових виборів соціалісти можуть втратити друге місце, поступившись партії Podemos.

Нові вибори мають бути призначені, якщо протягом двох місяців з дня голосування жоден з партійних лідерів не зможе заручитися підтримкою парламенту.

Нагадаємо, вибори в Іспанії пройшли 20 грудня, на них Народна Партія Маріано Рахоя здобула перемогу, однак її підтримка була значно нижчою, ніж в 2011 році. Так, консерватори отримали 123 місця в парламенті проти 186 місць в 2011-му.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.