Посол ЄС похвалив два антикорупційні законопроекти

Вівторок, 16 лютого 2016, 10:39

Два законопроекти №4054 та №4056 з антикорупційного пакету відповідають стандартам ЄС.

Про це йдеться в заяві посла ЄС в Україні Яна Томбінського, розміщеній на сторінці Представництва ЄС в Facebook.

"Я вітаю роботу, що ведеться поточного тижня у Верховній раді щодо важливого антикорупційного законодавства, яке також є частиною зобов’язань України, що стосуються візової лібералізації", - відзначив він.

"Проекти законів про виявлення, розшук та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (4056), та про арешт майна та інститут спеціальної конфіскації (4054) відповідають стандартам ЄС", - зауважив Томбінський.

Томбінський також закликав "без подальшого зволікання" впровадити ефективну систему декларації активів у 2016 році.

Це повинно бути всеосяжним і охоплювати всіх чиновників, що працюють в сферах і на посадах, вразливих з точки зору корупції, які повинні повторно подати заяви в електронному вигляді, щоб дозволити Національному Агентству з питань запобігання корупції повноцінно функціонувати", -підкреслюється в повідомленні.

"Після восьми місяців невдалих спроб сформувати агентство, настав час, побачити, як воно працює",  -підкреслив Томбінський.

Як відомо, законопроекти № 4056 та № 4054 мають сприяти удосконаленню інституцій та процедур, що стосуються конфіскації активів та спеціальної конфіскації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посол ЄС розкритикував поправки до закону "Про прокуратуру" (№4055), які за його словами, руйнують незалежність антикорупційної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.