РФ відкидає звинувачення в обстрілі лікарень на півночі Сирії

Вівторок, 16 лютого 2016, 12:14

У Кремлі відкинули звинувачення в обстрілі російськими військовими госпіталю на півночі Сирії, закликавши орієнтуватися в цьому питанні на заяву офіційного Дамаска.

Про це сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє Інтерфакс.

"Я закликаю в даному випадку орієнтуватися на першоджерело, і для нас в даному випадку є першоджерелом заяви офіційних представників сирійської влади", - сказав Пєсков.

"Ми категорично не сприймаємо подібні заяви, тим більше що кожен раз ті, хто робить такі заяви, виявляється не здатний хоч якось підтвердити свої голослівні звинувачення", - сказав Пєсков.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи має на увазі Пєсков, говорячи про заяви офіційного Дамаска, слова посла Сирії у Москві Ріяд Хаддада, прес-секретар президента РФ заявив: "Це і посол, це і представники в Дамаску. Вчора лунали відповідні заяви".

"Що стосується того госпіталю, який був зруйнований, то насправді його зруйнували американські ВПС. Російські повітряно-космічні сили не мають до цього ніякого відношення", - сказав Хаддад у понеділок в ефірі телеканалу "Росія-24".

Як повідомлялося, Туреччина звинуватила Росію у скоєнні військового злочину через удари по медичних установах у Сирії.

Раніше генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що у понеділок в результаті ракетних обстрілів п'яти медичних установ та двох шкіл в Північній Сирії загинуло щонайменше 50 цивільних осіб, багато отримали поранення.

Зокрема, відомо, що ракети влучили у кілька госпіталів та школу. Наразі офіційної інформації про те, хто здійснив обстріли, немає.

Проте міжнародна правозахисна організація Amnesty International  покладає відповідальність за удари на російську авіацію і вже закликала РФ припинити бомбардування медичних установ у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.