США передали Україні обладнання для розмінування на Донбасі

Вівторок, 16 лютого 2016, 12:17

США передали нове обладнання Державній службі України з надзвичайних ситуацій для проведення гуманітарного розмінування на Донбасі.

Про це керівництво ДСНС заявило на церемонії передачі обладнання для піротехніків ДСНС від Штабу командування Збройних сил США в Європі, повідомляє УНІАН.

"Це обладнання суттєво підвищить захищеність наших піротехніків, а також суттєво вплине на ефективність проведення робіт із розмінування. В рамках нашої спільної програми передбачається проведення курсів з гуманітарного розмінування з експертами і інструкторами зі Сполучених Штатів Америки", - сказав голова ДСНС Микола Чечоткін.

Він повідомив, що перший етап навчальних курсів для 20 піротехніків пройде у Хмельницькій області з 22 лютого по 11 березня.

Загальна вартість переданого обладнання становить 244 тисячі доларів.

Координатор з надання гуманітарної допомоги посольства США Джоан Вагнер відзначила, що цей проект є невеликою частиною допомоги від США, вартість якої становить 266 мільйонів доларів.

"Туди входять як гуманітарні проекти з розмінування, медична допомога для українських військових, а також навчання для військових", - сказала Вагнер.

Передане обладнання призначене для проведення заходів з гуманітарного розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів.

До цього обладнання входять 20 металодетекторів з можливістю поглибленого пошуку боєприпасів, 20 комплектів індивідуального і оборонного захисту для піротехніків (захисний фартух, захисні шоломи із забралом), 5 групових комплектів для проведення розмінування (призначені для дистанційного вилучення боєприпасів та проведення робіт з розмінування), 20 персональних комплектів для кожного піротехніка окремо, комплект для знищення боєприпасів, 5 комплектів для маркування території, а також комплекти для керівників робіт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.