Авіаудари РФ в Сирії залишають мало надії на мир – Туск

Вівторок, 16 лютого 2016, 13:21

Бомбардування російської авіації у Сирії практично не залишають шансів для мирного врегулювання кризи у регіоні.

Про це заявив президент Європейської Ради Дональд Туск після зустрічі в Афінах із грецьким прем’єр-міністром Алексісом Ципрасом.

"Весь світ сподівається на мир і готовий на переговори. Хоча, російські бомбардування в Сирії залишають нам мало надії на мир. Режим Асада посилюється, помірна сирійська опозиція слабшає, і Європу наповнюють нові хвилі біженців", - сказав Туск.

Як повідомлялося, Туреччина звинуватила Росію у скоєнні військового злочину через удари по медичних установах у Сирії. Кремль всі звинувачення відкидає.

Раніше генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що у понеділок в результаті ракетних обстрілів п'яти медичних установ та двох шкіл в Північній Сирії загинуло щонайменше 50 цивільних осіб, багато отримали поранення.

Зокрема, відомо, що ракети влучили у кілька госпіталів та школу. Наразі офіційної інформації про те, хто здійснив обстріли, немає.

Проте міжнародна правозахисна організація Amnesty International  покладає відповідальність за удари на російську авіацію і вже закликала РФ припинити бомбардування медичних установ у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.