Меркель знову пропонує створити над Сирією безполітну зону, Росія - проти

Середа, 17 лютого 2016, 14:21

Канцлер Німеччини Ангела Меркель знову висловилася за створення безполітної зони в Сирії, заявивши, що це може бути зроблено за домовленістю між президентом Башаром Асадом, тими, хто підтримує президента Сирії, та коаліцією, яка веде бойові дії проти ІДІЛ.

Про це повідомляє Associated Press.

Меркель заявила, що така угода буде "знаком доброї волі" і забезпечила б спокій багатьох людей. Вперше канцлер озвучила цю ідею  в понеділок, але без пояснення деталей.

На прес-конференції в середу Меркель сказала, що було б добре, якби "угода між Асадом і його прихильниками та коаліцією проти ІДІЛ" виробила зобов'язання "створити певну безполітну зону, в якій немає бомбардувань, в якій мирне населення не атакують і не вбивають" в районі між Алеппо і турецьким кордоном.

У Росії вже заявили, що не сприймають таку пропозицію. Заступник міністра закордонних справ РФ Геннадій Гатілов заявив, що створення будь-якої безполітної зони має бути схвалено сирійським урядом і Радою безпеки ООН.

Тим часом російські військові літаки продовжують завдавати удару по позиціях сирійських повстанців в околицях Алеппо, підтримуючи наступ армії Асада. 

Нагадаємо, у Мюнхені 12 лютого було домовлено про встановлення перемир'я в Сирії упродовж тижня, проте російські авіаудари не припинилися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.