Орбан на зустрічі з Путіним висловився за нормалізацію відносин між РФ та ЄС

Фото
Середа, 17 лютого 2016, 15:51

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан, який перебуває з візитом у Москві, закликав до поліпшення відносин між Росією і Європою.

Про це він сказав перед початком зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, повідомляє Reuters.

"Ми всі зацікавлені в тому, щоб відносини між Росією і Європою нормалізувались. Це відповідає інтересам російсько-угорських відносин", - сказав Орбан.

Фото kremlin.ru 

Путін, зі свого боку, заявив про те, що Росія задоволена рівнем взаємин між країнами. "Незважаючи на відомі проблеми і спад товарообігу, ми все ж задоволені характером наших відносин і їх якістю", - сказав президент РФ, якого цитує сайт Кремля.

Сьогодні ж стало відомо, що контракт на поставку російського газу в Угорщину, який завершився наприкінці 2015 року, було подовжено ще на чотири роки - до кінця 2019 року.

Як відомо, Путін провів зустріч з Орбаном в Будапешті в лютому минулого року, через рік після того, як Москва погодилася позичити Угорщині до 10 мільярдів євро для розширення проекту єдиної угорської АЕС.

У цьому проекті провідну роль грає російська держкорпорація "Росатом". Крім того, відомо, що Угорщина сильно залежить від російських поставок природного газу і нафти.

У той час як Угорщина підтримала санкції Євросоюзу проти Росії через її дій в Україні, Орбан неодноразово заявляв, що взаємні санкції, введені Росією, є шкідливими для угорських фірм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.